×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zarándoklatok indulnak Nagyboldogasszony napján Mariazelltől Csíkig

 

Bár a csíksomlyói búcsúra történő zarándoklat idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt a hívők nem maradnak programok nélkül. A Mária Út Közhasznú Egyesület augusztusban két zarándoklatot is szervez.

Szabó Zsófia, a Mária Út Közhasznú Egyesület koordinátora az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, augusztus 15, Nagyboldogasszony napján szervezik meg az 1Úton Nemzetközi zarándoklat. Ennek célja , hogy Ausztria, Felvidék és Erdély bekapcsolásával igazi zarándokélményt hozzanak a régióba. Hozzátette, a kisgyermekes családokra is gondolva rövidebb szakaszok is lesznek Budapest és Kőszeg környékén.

A zarándoklás túrázás a négyzeten. hiszen a fizikai terhelés mellett az út során a résztvevők szellemileg is feltöltődhetnek – mondta.


Augusztus 19-én pedig egy bűnbánati zarándoklatot tartanak Szentendre és Visegrád között.

A zarándoklatra Böjte Csaba vezetésével kerül sor. Az államalapító, Szent István tiszteletére indulnak el a hívők. Ezen a hétvégén sem maradnak program nélkül a hívek: Nagyboldogasszony ünnepén több mint százan indulnak majd el a Mária Úton. A különleges látnivalók mellett lesznek olyan szakaszok, amelyeket biciklivel, lóháton vagy kenuval lehet majd megtenni.

 

 

A címlapfotó illusztráció.