×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kevés csapadék érkezik, ami akár jól is eshet a hőségben

 

Szakadozott frontfelhőzet lesz felettünk, de emellett mindenhol többórás napsütés valószínű. Napközben főként az ország északi felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, délután már az Alföldön is lehet elszórtan csapadék, estére viszont ezek száma jelentősen csökken – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

A csapadéknak délkeleten a legkisebb az esélye. Az egyre nagyobb területen északira, északnyugatira forduló szél élénk lesz, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 20 és 25 fok közé hűlhet le a levegő.

Este a szakadozott felhőzet várhatóan dél felé mozdul, északon ezzel egyidejűleg nagyobb területen kitisztulhat az ég. A nappali záporok, zivatarok este általában megszűnnek, a délnyugati megyékben viszont még számíthatunk néhol újabb záporra, gyenge zivatarra. Mérséklődik a szél. A hőmérséklet késő este 20 és 25, hajnalban 13 és 20 fok között alakul.

A címlapfotó illusztráció.