×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jelentős késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon

 

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon több helyen is meghibásodott a felsővezeték, így 60–160 perccel is meghosszabbodik a vonatok menetideje – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn az MTI-t.

A vonattal utazóknak a vasúttársaság azt javasolja, hogy a Vonatinfó alkalmazás segítségével tájékozódjanak a vonatok érkezéséről.

Kavalecz Imre közölte: az Ebes és Debrecen közötti pályaszakaszon felsővezetéki hiba lassítja a vonatközlekedést. A torlódások csökkentése érdekében a Budapest-Nyíregyháza-Záhony vonalon közlekedő egyes InterCity-vonatok egy szakaszon – Püspökladány és Debrecen között – a záhonyi sebesvonatokkal egyesítve, sebesvonati megállásokkal közlekednek.

Egyes Záhony-Zugló közötti sebesvonatok a Záhony-Cegléd viszonylatú személyvonatokkal egyesítve közlekednek Debrecen-Cegléd között. Hasonló vonatösszevonások még várhatók hétfő este – tette hozzá.

Ugyanezen vonal Pestszentlőrinc-Vecsés közötti elővárosi szakaszán egy vágányon közlekednek a vonatok felsővezeték-helyreállítás miatt. A monori vonatok kimaradnak a menetrendből, az utasok a zónázó vonatokkal utazhatnak.

Hajdúhadház és Apafa között is csak az egyik vágányon lehetséges a vonatforgalom, mert faágak vannak a vezetéken. A vonatközlekedés ott is lelassult – olvasható a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.