×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sokan hűsöltek a Balatonnál az első nyári kánikulában

 

Itthon sokan kihasználták az első igaz nyári hétvégét. A Balaton felé már reggel zsúfolt volt a forgalom az M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszán, de a népszerű kirándulóhelyeket is sokan felkeresték. A szakemberek abban bíznak, hogy a járványhelyzet miatt a belföldi nyaralás minden eddiginél jobban felértékelődik. A Balatonon például a nyári előfoglalások száma már most 10 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor – hangzott el az M1 Híradójában.

Délelőtt csak lépésben haladt a forgalom az M7-es autópályán. Egy az adásban bemutatott nézői felvételen is jól látszik, hogy tömegével indultak el az emberek a Balatonra. De nemcsak a sztráda, a balatoni strandok is benépesültek a hétvégére. Sokan egy napra ugrottak le hűsölni a Balatonba.

A hotelekbe csaknem három hónapnyi leállás után újra beköszöntött az élet.

A szállodatulajdonosok beszámolója szerint  július-augusztusra csaknem telt ház van, így bíznak abban, hogy nem lesz akkora bevétel kiesés, mint azt korábban gondolták.

Hasonlóan optimista a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik is, aki úgy számol, hogy a térségben már most 10 százalékkal több a nyári előfoglalás, mint tavaly ilyenkor.

„Nagyon bízunk abban, hogy ha az emberek kedvet kapnak hozzá akkor valóban biztonságosan lehet itthon nyaralni” – mondta  Hoffmann Henrik.

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy a bevezetett egészségügyi protokollok hatására az óvatosabb vendégek számára is bizonyossá válik, hogy a nyaralás során is biztonságban lesznek, így tovább  tarthat a nyári szezon.

Hozzátette: a tapasztalataik szerint a koronavírus járvány miatt a magyarok többsége idén lemond a külföldi nyaralásról. Azt remélik, hogy ezért minden eddiginél jobban felértékelődhet a hazai turizmus.