Munkájukkal inspirálják, segítik a környezetüket

 


Mindenkinek szüksége van olykor inspirációkra. Az egyik női magazin minden évben keresi azokat a nőket, akik munkásságuk, teljesítményük és személyiségük révén ösztönözhetnek és példaként szolgálhatnak a közösségek számára. Az idei díjazottak Farkas Alexandra tudományos újságíró és Horváthné Tajti Zsanett gyermekorvos.


Farkas Alexandra a Duna Balatoni nyár című műsorában elmondta, számára is fontos, hogy nap mint nap inspirációhoz jusson, éppen ezért is volt nagy megtiszteltetés számára, hogy elnyerte ezt a titulust.

Elmondta, a díjat a tudomány népszerűsítésében vállalt szerepe mellett azért is kapta, mert kutatótársaival kifejlesztettek egy eszközt, amellyel megmenthetik a dunavirág kérészeket. Hozzátette, felismerték azt a környezeti problémát, hogy a rovarok éjszaka tömegesen a villanylámpák fényéhez gyűlnek, ahol komoly veszélyforrásnak vannak kitéve az autósforgalom miatt. Az eszköz segítségével pedig távol tudják tartani a rovarokat az autósforgalomtól.

Horváthné Tajti Zsanett gyermekorvos elmondta, számára a legfontosabb inspirációforrást a családja jelenti. A munkája során abból merít erőt, hogy nap mint nap látja, hogyan képesek a gyerekek felépülni, erősödni akár csak egy kedves gesztus által is.

Hozzátette, gyermekes szülők számára egy weboldalt is elindított, ahol a nap huszonnégy órájában gyermekgyógyászattal kapcsolatos tanácsokkal látja el őket.

A címlapfotó illusztráció.