×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az aktív fertőzöttek száma 906-ra csökkent

 

Mindössze kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 4123-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt egy 39 éves krónikus beteg, az elhunytak száma 577-re emelkedett,

2640-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 906. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza.

Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is.

A 65 év felettiek délelőtti vásárlási sávja megszűnt.