×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Minden Erzsébet-táborban lesznek fertőtlenítőpontok

 

Minden Erzsébet-táborban lesznek fertőtlenítőpontok, ahol a gyerekek tudják a kezüket fertőtleníteni – mondta a koronavírus-járványra utalva az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Gyálon.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Mol által az Erzsébet-táboroknak adományozott fertőtlenítőszerek átadásán a Gyáli Ady Endre Általános Iskola előtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Mol által az Erzsébet-táboroknak adományozott fertőtlenítőszerek átadása alkalmából Novák Katalin kiemelte: a táborok mottója idén a biztonság lesz.

Elmondta, hogy országszerte június 29-én indulnak a napközis Erzsébet-táborok: 800 településen, csaknem ötezer helyszínen.

Hozzátette, hogy 80 ezer táborozó számára nyújt a kormány lehetőséget arra, hogy tartalmasan és biztonságban töltsön el egy-egy hetet.

A napközis táborok reggel 8 óra és 17 óra között kínálnak programokat a gyerekeknek hangsúlyozottan kis létszámú, 20 fős csoportokban, a járványügyi előírások betartásával – közölte az államtitkár.

A politikus beszélt arról is, hogy minden jelentkező gyermek számára biztosítani tudja a kormány az Erzsébet-tábort, és minden résztvevő napi négyszeri ingyen étkezésben részesül.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Gazdikné Kasa Csilla, az iskola igazgatója, Hrutkáné Molnár Mónika, a Monori Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Diószegi Zoltánné, az iskola igazgatóhelyettese és Pápai Mihály polgármester a Mol által az Erzsébet-táboroknak adományozott fertőtlenítőszerek átadásán a Gyáli Ady Endre Általános Iskola előtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója ismertette, hogy 36 millió forint értékben, 13 ezer liter kézfertőtlenítőt adományoztak a nyári napközis Erzsébet-táboroknak.

A fertőtlenítőszereket a táborokat koordináló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány juttatja el valamennyi táborhelyszínre.

A címlapfotó illusztráció.