×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét csökkent az aktív fertőzöttek száma

 

Mindössze hét újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4114-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt három krónikus beteg, az elhunytak száma 576-ra emelkedett.

2618 fertőzött már meggyógyult

– tette közzé a legfrissebb adatokat a koronavirus.gov.hu oldal szerdán.

Az aktív fertőzöttek száma 920. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.
Jelenleg 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1952) és Pest megyében (609) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (302), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (117), a sor végén pedig Békés és Tolna megye áll (13).

A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor

a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is. A 65 év felettiek délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A címlapfotó illusztráció.