A levendulás kajszibarack lett a Balaton fagyija

 

Nem volt könnyű dolga a cukrászoknak: egy tucatnyi másik cukrászattal és 25 fagyival kellett megküzdeniük – derült ki az M1 Híradójában.

Az idei Balaton fagyija versenyen a levendulás kajszibarackos fagylalt nyerte el legjobban a zsűri tetszését. A zsűri több szempont alapján kereste az idei Balaton fagyiját.

A bíráló testület tagja volt a tavalyi győztes gyenesdiási Bringa-tanya fagylaltmestere is, aki szerint a közönség egyre nyitottabb, és keresi az új ízeket, különlegességeket. A versenyre 13 balatoni cukrászda nevezett, 26 féle finomsággal.


Ez már a hetedik Balaton fagyija verseny,

minden évben a Nyitott Balaton programsorozatként a tavaszi nyitás, a vendégvárás kapcsán szoktuk ezt a versenyt megrendezni. Idén sajnos a pandémia keresztül húzta nagyon sokunk számítását, viszont úgy gondoltuk, hogy a Balaton fagyija versenyt mindenképpen érdemes megrendeznünk – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Különdíjat kapott a balatonszemesi Margaréta Fagyizó ZabSzemes elnevezésű édessége,

a veszprémi Völgy Fagyizó Tök Jó Fagyi-ja, valamint a balatonboglári Tejvirág Fagylaltozó Balaton forró csókja nevű fagyija.