×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ezerötvenegyre csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

 

Tizennégy magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt 24 órában,  ezzel 4053 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – áll a koronavirus.gov.hu közleményében.

Két idős beteg elhunyt, ezzel 555 főre emelkedett az elhunytak száma, míg  2447-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1051 fő. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Június 12-én 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, azért továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása – írták.

A közlemény kitér arra, hogy a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.