×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

1095-re csökkent az aktív fertőzöttek száma

 

Mindössze 12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4039-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 553-ra emelkedett az elhunytak száma,

2391-en pedig már meggyógyultak

– tette közzé a legfrissebb adatok csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldal.

Az aktív fertőzöttek száma 1095. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 321 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1917) és Pest megyében (590) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (374), Komárom-Esztergom (290), Zala (260) és Csongrád-Csanád megye (116), a sor végén pedig Békés megye áll (11).

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet.

Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

A címlapfotó illusztráció.