×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

1121-re csökkent az aktív fertőzöttek száma

 

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4027-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tette közzé a legfrissebb adatokat a koronavirus.gov.hu oldal szerdán.

Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551-re emelkedett az elhunytak száma,

2355-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1121. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti.

Jelenleg 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet.

Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Befejeződtek az ellenőrzések a schengeni belső államhatárokon

A szomszédos országos rendvédelmi szerveivel folytatott egyeztetéseknek köszönhetően az összes határátkelő megnyílt Szlovénia és Magyarország között – mondta Kiss Róbert alezredes az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Közel 140 milliárd forintos kedvezményes hitelprogram indul a magyar kisvállalkozásoknak

Június 9-től újabb gazdaságvédelmi intézkedés lép életbe, a magyar kisvállalkozások nullaszázalékos kamat mellett igényelhetnek hitelt az MFB Pontokon – jelentette be Varga Mihály miniszter a Pénzügyminisztérium keddi közleménye szerint.
A címlapfotó illusztráció.