×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Koronavírus: 1182 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma

 

Meghalt két idős, krónikus beteg és hattal, 4014-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn Az aktív fertőzöttek száma egy fővel 1182-re csökkent.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 548-ra nőtt. 2284-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1182. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 385 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 9665-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 210 749.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1906) és Pest megyében (584) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (374), Komárom-Esztergom (283), Zala (259) és Csongrád-Csanád megye (115). Békés megyében van a legkevesebb fertőzött (11).

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet.

Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Emlékeztettek: a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudták kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz – írták.