×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Azt kérik, hogy a főváros vezetése

a gyermekes családok, a fiatal generációk érdekében vonja vissza a Városligeti Építészeti Szabályzat módosítására vonatkozó javaslatát,

amellyel „utólagosan akarja megakadályozni” a projekt még el nem készült elemeinek, többek között a Gyermek- és Ifjúsági Színháznak a megépítését.

A NOE szerint a fejlesztés megkezdése előtt széles körű egyeztetés folyt a Liget projektről, amelyben éveken át részt vett az egyesület is – teszik hozzá.

A projekt eredeti elemeinek megvalósulása esetén számtalan szabadidős lehetőség áll majd a családok rendelkezésére, a többi között a játszóterek megújulásának, a Gyermek- és Ifjúsági Színház, az új Nemzeti Galéria, illetve a többi múzeum megvalósulásának köszönhetően – írták.

Hangsúlyozták, hogy

a projekt már a kivitelezés és nem a tervezés stádiumában van, és befejezésére a források rendelkezésre állnak.

A főváros vezetése pedig a partnerként számíthat az egyesületre, mert fontos számukra, hogy minél több hasznos fejlesztés valósuljon meg a fővárosban – tartalmazza a közlemény.

A címlapfotó illusztráció.