×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bízik a Liget projekt már engedélyezett tervei megvalósításában az MMA

 

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) bízik abban, hogy a Liget Budapest projekt fejlesztései a már engedélyezett tervek szerint valósulhatnak meg.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója és Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője a Magyar Zene Háza építési területének bejárásán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az MMA annak kapcsán tette közzé kedden álláspontját, hogy a Liget Budapest projekt megvalósításának kereteit meghatározó Városligeti Építési Szabályzatot a főváros vezetése úgy módosítaná, hogy ne valósulhassanak meg azok a beruházások, amelyeknek a kivitelezése érdemben még nem kezdődött meg.

„Az MMA bízik abban, hogy a korábban mind a kulturális célokat, mind a városfejlesztési terveket tekintve széles körű egyeztetéseken alapuló és konszenzust bíró terveket a kormányzat a következő években, a fejlesztéseket lehetővé tevő szabályozási környezet által a már engedélyezett tervek szerint megvalósíthatja” – áll a Magyar Művészeti Akadémia MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint felidézik, a Magyar Művészeti Akadémia képviselői és szakértői delegáltjai a Városliget projekt indításától, 2013-tól fogva részt vettek a projekt kialakításában, pontosításában. A Városligetben zajló kulturális fejlesztéseket a köztestület vezetői az azóta eltelt időben is végigkísérték.

A közleményben kiemelik, hogy a Néprajzi Múzeum kivitelezés alatt álló – 2018-ban a Világ legjobb középületének járó nemzetközi díjjal elismert – tervei az MMA tagjához, Ferencz Marcel vezető tervezőhöz is köthetők.