Állami gondozottakat segítenek

 

Csaknem kilencventonnányi élelmiszer-adománnyal segíti az állami gondozásban nevelkedő gyermekeket a Coop üzlethálózat. A 25 millió forint értékű adományt a kormánnyal együttműködve országszerte több mint nyolcezer különleges ellátást igénylő fiatalnak juttatják el – hangzott el az M1 Híradójában.

A Coop élelmiszeradományát a budapesti Bolyai Gyermekotthoni Központba is eljutott (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Coop üzlethálózat országos adományozási akciójának első állomása a Bolyai Gyermekotthoni Központ volt. Az üzlethálózat alapítványának kamionja tartós élelmiszerrel megpakolva érkezett meg délelőtt a hűvösvölygi intézményhez. A kilenc tonna súlyú, konzervekből, lisztből, cukorból, tésztából és édességből álló adománnyal a segélyszervezet itt 827 állami gondozott gyermek ellátását segíti.


A Coop segélykamionja

az ország minden megyéjébe elviszi a cég gyermekotthonoknak szánt élelmiszer-adományát.

Összesen 87 tonna, 25 millió forint értékű élelmiszerrel segítik a szociális ellátórendszert.

A Pest megyében élő 660 állami gondozott fiatalnak héttonnányi élelmiszer-adomány jut. A segítségnek köszönhetően a gyermekotthonok itt is több millió forintot tudnak megspórolni, amit az ellátás színvonalának emelésére fordíthatnak.

Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára azt mondta, hogy a segélyprogram a társadalmi összefogás erejét mutatja.

A Coop Segély Alapítványt 2010-ben, a vörösiszap-katasztrófa idején hozta létre az üzlethálózat. Azóta 130 millió forinttal segítették a bajbajutottakat és a rászorulókat. Ebből 75 millió forintot fordítottak az állami gondozott gyermekek étkeztetésnek támogatására.