×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

1209-re változott az aktív fertőzöttek száma

 

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavirus.gov.hu oldal összesítéséből. Egy idős, krónikus beteg elhunyt, ezzel  527 főre emelkedett az elhunytak száma.

A beszámoló szerint 2156-an pedig már meggyógyultak. Kórházban 417 koronavírusos beteget ápolnak közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Az 1209 aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Földrajzi megoszlás szerint Budapesten 1848-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, ami héttel több, mint egy nappal korában. Pest megyében viszont nyolccal kevesebb, 554 személynél mutatták ki a fertőzést. A legkevesebb igazolt beteg Békésben (11), Hevesben (14) és Vas megyében (17) van.  Az adatok megegyeznek az előző napival.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A közlemény szerint a védekezés második szakaszában járunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el.

„Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények” – közölték.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést, ezzel sikerült elkerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.