Visszafogottabb forgalomra számítanak a fürdők a hosszú hétvégén

 

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Sok fürdő az előttünk álló pünkösdi hosszú hévégére időzítette az újranyitást.


Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a fürdők készen állnak a nyitásra, az óvintézkedéseket megtették, de úgy tűnik sajnos ezen a hétvégén visszafogottabb forgalomra számíthatnak a hűvös időjárás miatt.

Elmondta, sok üzemeltető arra vár, hogy a beltéri medencéket is megnyithassák. Hozzátette, véleménye szerint erre nem kell sokáig várni, hiszen az operatív törzs már engedélyezte a vendéglátóhelyek belső terének használatát is, így miért ne engedélyezné a belső medencék használatát úgy, hogy a víz bizonyítottam nem terjeszti a koronavírust.

Kiemelte, a járványhelyzet idején a Magyar Fürdőszövetség a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve folyamatosan tájékoztatta a fürdőket arról, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk, illetve arról is, hogy milyen technológiai megvalósítások lehetségesek, amelyekkel adott esetben még a költségeiket is csökkenteni tudják.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a fürdőüzemeltetők számára idén a legnagyobb költséget a munkáltatók bérének kifizetése jelenti, hiszen ahhoz, hogy be tudják tartani a megfelelő védelmi intézkedéseket, ahhoz jelentős számú többletmunkaerőre van szükségük.

A beszélgetés végén arra is kitért, hogy amíg  korlátozások fennállnak, addig kényelmesen tudnak a vendégek a fürdőkben pihenni, hiszen a zsúfolt terek nem lesznek jellemzőek.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.