PestiSrácok: Péntektől újra megnyitnak a fővárosi éttermek zárt terei is

 

Péntektől újra kinyithatnak a budapesti éttermek koronavírus-járvány miatt bezárt belső helységei – közölte a PestiSrácok.hu szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjére hivatkozva.

A portál Farkas Örsöt idézve kifejtette, május 29-től ismét megengedetté válik a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben történő tartózkodás, valamint a megrendelt ételt és italt az eddigi szabályoktól eltérően már nemcsak a kerthelyiségekben, hanem a benti légtérben is el lehet fogyasztani.

A lap szerint mindez ugyanígy igaz a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is.

Hangsúlyozták, a dolgozóknak maszkot kell viselniük és kötelező a védőtávolság betartása is, csak úgy, mint vidéken.

A PestiSrácok kérdésére a szóvivő elmondta, péntektől Budapesten is nyithatnak és látogathatóak a szabadtéri játszóterek, ezzel pedig a főváros lényegében utoléri a vidéket a szabályozásokban.

A szóvivő kiemelte, az időben meghozott járványügyi döntéseknek köszönhetően Magyarország eddig sikeresen védekezett a koronavírussal szemben, azonban a vírus még mindig jelen van, így mindenkinek továbbra is oda kell figyelnie, hogy betartsa a vírus elleni védekezés érvényben lévő szabályait.

A címlapfotó illusztráció.