×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: A konzervatív zöldgondolkodásnak adna otthont a Klímapolitikai Intézet

 

A klímaváltozás a következő években várhatóan állandóan napirenden lesz, az egész világra kiterjedő folyamatok hatását itthon is érezni fogjuk. Most egy új szakmai műhely jött létre Magyarországon a Mathias Corvinus Collegium és a Századvég Alapítvány együttműködésével. A Klímapolitikai Intézet otthont adna a konzervatív zöldgondolkodásnak, emellett pedig kiemelten foglalkozik majd az energetikával és az agráriummal.

Kerekes György környezetvédelmi szakjogász, az intézet szakmai igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, az elmúlt hónapokban megmutatkozott, hogy ha van egy világos cél, és mellé az egyéni felelősségvállalás is társul, akkor bármi megvalósítható, elérhető.

A kormány korábban, az intézet létrejöttétől függetlenül felhívta a figyelmet, hogy lépéseket kell tenni a klímaváltozás aggasztó következményeinek megfékezésére: klímavédelmi akciótervet jelentett be, melynek céljai közt szerepelt az illegális szemétlerakó helyek felszámolása és a magyarországi folyóvizek megtisztítása is. Bár a koronavírus-járvány miatt az akcióterv megvalósulása megtorpanni látszik, az intézet igazgatója szerint az folytatódik.

Hozzátette, a Klímapolitikai Intézet célja, hogy olyan, politikailag is értelmezhető, de az egyén szintjén is megvalósítható programokat, stratégiákat, cselekvési terveket dolgozzon ki, amelyekkel könnyű azonosulni.