×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma

 

Újabb 37 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3678-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476-ra emelkedett az elhunytak száma,

1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma csütörtökhöz képest 44-gyel, 1615-re csökkent.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1754 ember) és Pest megyében (510) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (365), Zala (243), Komárom-Esztergom (222) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy

fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet.

Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Gulyás: Európa egyik legsikeresebb védekezése volt a magyar

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online kormányzati tájékoztatót tartott csütörtökön.

Nekik szól a taps az ablakokból, erkélyekről országszerte - FOTÓK

Az emberek országszerte kifejezték, kifejezik hálájukat azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik folyamatosan küzdenek a vírus ellen. Képsorozatunkban most megmutatjuk, hogy a taps kiknek szól.

A címlapfotó illusztráció.