×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olcsóbb biztosítást, biztonságos közlekedést ígér az új mobilapplikáció

 


Egy új mobiltelefon-applikációnak köszönhetően minden megtudható az autóvezetéshez kapcsolódó adatokról, például a tartózkodási helyről, a sebességről, a kanyarodási, gyorsítási és fékezési adatokról. Ennek segítségével tisztában lehetünk azzal, mennyire biztonságosan és mennyire takarékosan vezetünk.

Haszonics Balázs, a Lead Ventures pénzügyi igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, azért döntöttek úgy, hogy befektetnek a horvátországi Amodo cég által készített applikáció fejlesztésébe, mivel a cég folyamatosan azokat az innovációs megoldásokat keresi, amelyek hozzásegítik az egyes iparágakat a megújuláshoz.

Hozzátette, az applikáció képes a vezetési szokásokat tükröző adatokat rögzíteni. Így a sebességi, kanyarodási, a gyorsítási, fékezési adatokat vagy éppen azt, hogy a sofőr mennyit használja a telefonját vezetés közben. Kiemelte, az összegyűjtött adatokat egy analitikaszoftver dolgozza fel, és küldi el a vezetőnek, aki így pontos információkat kap arról, mennyire biztonságosan, mennyire takarékosan vezet.

A felhasználó saját eredményeit össze is hasonlíthatja másokéval, így láthatja miben jobb, és miben tud esetleg fejlődni – fűzte hozzá.

Elmondta, az összegyűjtött adatok által az applikáció rövid távú biztosítást is ajánl a vezetőnek. A biztosítók is profitálhatnak a kinyert adatokból, mivel az autósokkal együttműködve betekintést nyerhetnek az eltárolt információkba, újfajta ajánlatokat fejleszthetnek ki, illetve hozzáigazíthatják a régi kínálatukat az igényekhez. Természetesen mindezt a sofőrök vezetési stílusának megfelelően, amivel ösztönözhetik a biztonságosabb vezetésre. A megfontoltan közlekedők a legolcsóbb biztosításokra számíthatnak.

A címlapfotó illusztráció.