×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Önkormányzati használatba kerülhetnek az eladásra szánt balatoni közforgalmú kikötők

 

Lehetőség nyílik arra, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötőit ne adják el, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerüljenek – írta Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Facebook-oldalán csütörtökön.


Lombár Gábor, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) átalakítási tervei miatt korábban egyeztetést kért a többségi állami tulajdonosi jogokat képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetőjétől, Guller Zoltántól, aki csütörtökön fogadta.

A konstruktív megbeszélésen Guller Zoltán biztosított arról, hogy a BAHART reorganizációs tervében szereplő, négy eladásra szánt kikötő sorsáról egyeztethetnek a vállalat vezérigazgatójával a kikötők közösségi tulajdonban tartását kérő, érintett polgármesterek – számolt be a történtekről.

A térség országgyűlési képviselőjének közösségi oldalán megjelent tájékoztatás arra utal, megállapodás születhet arról, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötői Bahart-tulajdonban maradnak, és ingyenes használatba kaphatják a területileg illetékes önkormányzatok.