×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Továbbra is be kell tartani a megelőző rendelkezéseket

 

Továbbra is be kell tartani az alapvető megelőző intézkedéseket a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért, a lazítások ellenére – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ epidemiológusa hétfő este az M1-en.

A műsorban arról beszéltek, hogy hétfőtől feloldották Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozásokat, és enyhítettek más rendelkezéseken is.

Galgóczi Ágnes elmondta, továbbra is fontos a kézmosás vagy az alkoholos kézfertőtlenítés, illetve az is, hogy aki beteg, ne menjen közösségbe.

Ajánlott továbbá, hogy – aki teheti – a kijárási korlátozások lazítása után is home office-ban, vagyis otthonról végezze a munkáját, és a távolságtartási szabályokat is alkalmazni kell – tette hozzá a járványügyi szakember.

Mindenkinek meg kell értenie, hogy „most még nem térhetünk vissza a megszokott életünkbe, hiszen bizonyos korlátozások még mindig életben vannak” – hangsúlyozta, hozzátéve, ha a helyzet úgy kívánja, a lazítások után ismét szigorítás jöhet. Galgóczi Ágnes emlékeztetett: arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér.