×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már 1400-an gyógyultan távoztak a kórházból, az aktív koronavírus-fertőzöttek száma 1673

 

Újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3535-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11, többségében idős krónikus beteg. Ezzel 462-re emelkedett az elhunytak száma,

1400-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1673, harmaduk (568) kórházi ellátásra szorul, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1681 ember) és Pest megyében (476) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (359), Zala (224), Komárom-Esztergom (198) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Elkezdődött a védekezés második szakasza.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Megszűnik a kijárási korlátozás Budapesten is

Vidéken újabb enyhítések léptek érvénybe,

már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatják a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket, június 1-től vidéken már ismét lehet legfeljebb kétszáz ember részvételével házasságkötést vagy temetést követő családi rendezvényeket szervezni.

Lazítások lépnek érvénybe az egészségügyben is

Hétfőtől újabb egészségügyi ellátások lesznek elérhetők. A lazítások második fázisában valamennyi szűrővizsgálat, a kúraszerű ellátások, és már nem csak a sürgősségi, de

a tervezett műtétek is elvégezhetők lesznek.

A Gottsegen Kardiológiai Intézetben a kontrollvizsgálatra váró betegek számára egy telefonos konzultációs rendszert alakítottak ki – hangzott el az M1 Híradójában.

A címlapfotó illusztráció.