×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Százötre nőtt az idősotthonokban elhunytak száma

 

Minden negyedik koronavírus-fertőzött és elhunyt idősotthon lakója. 105-re nőtt az idősotthonokban elhunytak száma – írta a koronavirus.gov.hu péntek délután.

Az idősotthonokban fertőzöttek 59 százaléka és az elhunytak 73 százaléka Budapesten található idősotthon gondozottja – tették hozzá. Azt írták: eddig összesen 33 idősotthonban – 13 budapesti, 20 vidéki intézményben – igazoltak koronavírus-fertőzést. Összesen 807 fertőzött gondozott és 220 fertőzött dolgozó van.

A fertőzöttek közül jelenleg 220 igényel kórházi ellátást, és 234-en már meggyógyultak.

A Budapesten található érintett idősotthonok közül 8 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik. Ezekben 408 gondozott és 62 dolgozó fertőzött, és 68 idős ember halt meg, közülük 44-en a Pesti úti idősotthonban.

Magas a fertőzések száma a Vázsonyi Vilmos idősotthonban is: itt 55 gondozott fertőzött és 18 az elhunytak száma, valamint a Kamaraerdei úti idősotthonban, ahol 45 a fertőzöttek száma és közülük öten haltak meg.

A civil fenntartású közel hatszáz férőhelyes Olajág Otthonokban 51 a fertőzöttek száma és kilencen haltak meg. A vidéki idősotthonok közül hat-hat haláleset történt a seregélyesi és a mezőszilasi, négy-négy a borsodnádasdi és egy zalaegerszegi idősotthonban. Továbbra is tart az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése.

A 200 gondozottnál nagyobb létszámú idősotthonokban intézményparancsnokok segítik a készletgazdálkodást és a járványügyi intézkedések végrehajtását.

Az operatív törzs ezekben a napokban is újabb védőeszközökkel segíti az idősotthonokat

– fejtették ki.