×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

1688-ra csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

 

Újabb 37 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3417-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 442-re emelkedett az elhunytak száma, 1287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1688-ra csökkent.

Az aktív fertőzöttek 58 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 60 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 614 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 46-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1636 ember) és Pest megyében (460) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (340), Zala (206), Komárom-Esztergom (183) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Elkezdődött a védekezés második szakasza.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Pest megyére a többi megyével azonos szabályok érvényesek, Budapesten hétfő hajnaltól lehetnek új szabályok

A koronavírus-járvány miatt

bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre

a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

Varga Judit: Megfelelnek az alapelveknek a magyar rendkívüli intézkedések

Megfelelnek az alapelveknek a koronavírus-járvány elleni védekezésért Magyarországon bevezetett rendkívüli intézkedések – közölte az igazságügyi miniszter csütörtökön az európai parlamenti képviselőknek küldött, a Facebook-oldalán is közzétett levelében.

A címlapfotó illusztráció.