×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

3341-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 5 beteg

 

Újabb 28 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3341 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 430 főre emelkedett az elhunytak száma,

1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1809 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 58 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1609 ember) és Pest megyében (456) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (338), Komárom-Esztergom és Zala (176), valamint Csongrád megye (113). Vas megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

Elkezdődött a védekezés második szakasza.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Két pozitív teszt

Az eddig elvégzett 8276 PCR-tesztből kettő lett pozitív

a pénteken záruló, csaknem 18 ezer ember bevonásával történő országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton – jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője kedden a részeredményekről tartott videókonferencián.

Előnyt is lehet kovácsolni a koronavírus-járvány okozta válságból

A magyarországi válságkezelési megoldások a munkahelyek megőrzésére, megtartására, illetve új munkahelyek létrehozására irányulnak elsősorban. Fontos, hogy megerősödve próbáljunk kijönni ebből a válságból. Ehhez jó alapot adhat a fenőttképzés, ahol szintén előtérbe került a digitalizáció, és minden bizonnyal hosszú távon meg is marad.

A címlapfotó illusztráció.