Nyomozás indult a Pesti úti idősotthon ügyében

 

Nyomozást indított a Pesti úti idősotthon ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – közölte a rendőrség kedd délután az MTI érdeklődésére.

A rendőrség az MTI megkeresésére azt írta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak. A PestiSrácok.hu online lap kedden azt írta, egy magánszemély feljelentése alapján indult a nyomozás.


Hozzátették, a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg, és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül negyvennégyen elhunytak.

„Annyi biztosan tudható, hogy az országos tiszti főorvos szerint legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben” – írta a lap.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, a Pesti úti intézményben 305 lakónál igazoltak fertőzést.