×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

3313-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt négy beteg

 

Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3313-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy krónikus beteg. Ezzel 425-re emelkedett az elhunytak száma.

1007-en gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 56 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 746 koronavírus-beteget ápolnak kórházban, és 45-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1595 ember) és Pest megyében (445) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (338), Zala megye (175), Komárom-Esztergom megye (174) és Csongrád megye (108). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Elkezdődött a védekezés második szakasza.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma 

Az elmúlt egy hétben fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. A fertőzések számának csökkenésével elkezdődött a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is.

A fővárosi fenntartású idősotthon lett az ország legnagyobb koronavírus-fertőzött gócpontja

Egyre rosszabb a helyzet a fővárosi fenntartású idősotthonokban, már egyértelműen a járvány gócpontjává váltak Budapesten. Az intézmények minden tizedik lakója koronavírus-fertőzött. Ráadásul, a Pesti úti idősotthonban tovább nőtt a halálos áldozatok és a betegek száma is.

A címlapfotó illusztráció.