Online jótékonysági árverést tartanak az Ékszerek Éjszakája szervezői

 

Jótékonysági online árverést tart Korona/ékszer – Aukció a gyermekekért címmel tart május 11. és 16. között az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezőcsapata a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) támogatásával; az aukció teljes bevételével a koronavírus által még inkább nehéz sorba került gyermekek megsegítését támogatják.

A Crown Jewels Funding Italy elnevezésű nagysikerű olasz kezdeményezés folytatásaként rendezik meg az online jótékonysági árverést, amely során kortárs magyar ékszertervezők alkotásait bocsátják aukcióra – közölték az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői szerdán az MIT-vel.

Az adakozni vágyók többek között Börcsök Anna, Cser Boglárka, Darányi Piroska Anna, Fazekas Veronika, Fekete Fruzsi, Gera Noémi, Horányi Kinga, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Kiskéry Dániel, Kovács Rita, Neuzer Zsófia, Primusz Ildikó, Szilágyi Sapi, Tengely Nóra, Varga Gábor János, Vékony Fanni – által felajánlott egyedi alkotásokra licitálhatnak.


Az aukció teljes bevételével a szervezők a hátrányos helyzetű gyerekek oktatását segítő Ablak a padra, valamint a a szegregátumokban élők megsegítését szolgáló Még egy falat elnevezésű kampányt, illetve az Igazgyöngy Alapítvány sokrétű tevékenységét támogatják. A meghívott alkotók által felajánlott ékszereket, képekkel és induló licittel együtt, az eseményre létrehozott Facebook-csoportban osztják meg a szervezők, a licitálók a poszt alá kommentben írhatják oda felajánlásaikat. A licitet az nyeri, aki a legmagasabb összeget ajánlja fel az aukció lezárulásáig, május 16-án este nyolc óráig.

További ékszerfelajánlásokat május 10-ig várják a szervezők. A részletekről az ekszerekejszakaja.com oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A címlapfotó illusztráció.