×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

3065-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 beteg Magyarországon

 

Újabb 30 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3065-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 363-ra emelkedett az elhunytak száma,

709-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Csökkent a kórházban ápoltak száma

Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A hétfőihez adatokhoz képest a csökkenés után jelenleg 982 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1503 ember) és Pest megyében (402) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (306), Komárom-Esztergom megye (141), Zala megye (139) és Csongrád megye (101).

Vas megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.

Új szakaszban

Elkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet

és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Vidéken hétfőtől könnyebb az élet

Óvatosan indult újra Magyarország tizennyolc megyéje, miután életbe léptek a korábbi szigorú korlátozásokhoz képesti enyhítések.

A címlapfotó illusztráció.