Részt vállal a járványveszély kockázatainak csökkentésében a tűzoltóság

 

A pandémia okozta veszélyben a tűzoltók esküjükhöz híven bátran, önzetlenül és példamutató fegyelemmel, ahogy bármikor, helyt állnak és segítséget nyújtanak, így az önként vállalt hivatásuknak megfelelően szolgálják a közbiztonságot – írta a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke az MTI-hez hétfőn, a tűzoltók napján eljuttatott közleményében.

Dobson Tibor a szervezet fennállásának 150. évfordulójára emlékeztetve úgy fogalmazott: a magyar tűzoltókat az elmúlt százötven év történelmi viharai, kihívásai hitükben, elszántságukban megerősítették, „hivatásbeli és nemzeti összetartozásunkat örökre összekovácsolták”.
Felidézte, hogy

május 4. 1991 óta Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe.

Azóta egyszer sem fordult elő, hogy ne lehetett volna méltóképpen, színvonalas rendezvényekkel megünnepelni ezt a napot – írta a tűzoltó dandártábornok, utalva a koronavírus-járvány okozta helyzetre.

„A körülöttünk zajló események hatására felelősségünk tudatában csak egyféleképpen dönthettünk: lehetőségeinkhez mérten részt vállalunk a hazánkat is érintő pandémia veszély kockázatának csökkentésében” – fogalmazott Dobson Tibor. „A jelenlegi nehézségeken összefogással éppúgy úrrá leszünk, mint tettük azt bármely korábbi időszakban, határainkon innen vagy túl” – ígérte.

Közlése szerint a jubileumi év tervezett eseményeit később, méltó módon megrendezik. Az országos tűzoltó versenyt várhatóan októberben, Tatán tartják meg.