A hétköznapokra való visszaállás segítésére indult program

 

A hétköznapokra való visszaállás segítésére Világnyitogató címmel indított gyermekeknek és felnőtteknek szóló programot a Károli Gáspár Református Egyetem Fejlődéslélektani Tanszék – mondta el Földi Rita, a tanszék docense, klinikai szakpszichológus csütörtökön az M1-en.

Számos kihívással jár a koronavírus okozta helyzet, de a megszokott hétköznapokhoz való visszatérés is egy adaptációs folyamatot igényel majd – fűzte hozzá.


Hangsúlyozta: a Világnyitogató egy komplex pszichológia program, amelynek célja a járvány okozta helyzetből a mindennapokra történő átállás segítése.

A program részeként hirdetnek egy gyermekeknek szóló rajpályázatot, a téma az elmúlt időszak számukra meghatározó emlékeinek megörökítése  mondta, megjegyezve, hogy a rajzolás segíti a stressz, a feszültség feldolgozását, és szakmai szemmel jó lehetőséget biztosít azok megértésére.

A rajzpályázat eredményeit egy nagyobb kutatásba is bevonják, amelyben azokat a lelki jelentéseket fogják vizsgálni, amelyek szerepet játszanak az adaptációs folyamatban.