×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A beazonosított fertőzöttek száma 2649-re nőtt, és elhunyt 11 idős krónikus beteg

 

Újabb 66 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2649 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az elmúlt 24 órában elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg, ezzel 291 főre emelkedett az vírus áldozatainak száma. Az adatok szerint  516-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 976 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek – közölték.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1305 ember) és Pest megyében (358) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (265), Komárom-Esztergom megye (92),  Csongrád megye (89), Zala megye (89) Győr-Moson-Sopron megye (77), és Zala megye (65).  Békés megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására – áll a közleményben.