×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

2583 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt nyolc idős krónikus beteg

 

Az elmúlt 24 órában elhunyt újabb nyolc idős krónikus beteg, ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

A beszámoló szerint 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A honlapon kiemelték, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött – írták.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1286 ember) és Pest megyében (352) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (263), Komárom-Esztergom megye (87),  Csongrád megye (86), Győr-Moson-Sopron megye (76), és Zala megye (65).  Békés megyében van a legkevesebb (14) fertőzött Magyarországon.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására – áll a közleményben.