×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tállai: 70 milliárd forintot jelent a 13. havi nyugdíj első részlete

 

A mostani kormány krízis idején is ad a nyugdíjasoknak – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek, felidézve, hogy a legutóbbi válság idején, 2008-2009-ben a Gyurcsány-Bajnai-kormány éppen ellenkezőleg cselekedett, akkor vették el a 13. havi nyugdíjat is.

Nagyjából 70 milliárd forintot jelent a 13. havi nyugdíj első részlete – mondta a lap csütörtöki számában megjelent interjúban Tállai András.

Kifejtette: tisztában vannak azzal, hogy a koronavírus-járvánnyal járó válság nehezen érinti a nyugdíjasokat is, nem csak lelkileg és fizikailag nehéz most nekik. Ezért állítja vissza a kormány a 13. havi nyugdíjat. A jogosultak 2021 februárjában negyedhavi, 2022 elején félhavi, 2023-ban háromnegyed havi extra juttatásra számíthatnak, a folyamat végén, 2024-ben pedig teljes havi összeget kapnak. A 13. havi nyugdíjjal azután minden esztendőben teljes összegben számolhatnak az idősek.

Úgy vélekedett, hogy krízis idején nem megszorításokra, nem a lakosság megsarcolására van szükség, olyan helyzetet kell teremteni, hogy a gazdaság talpra állhasson, a társadalom anyagi helyzete pedig ne roggyanjon meg.

A címlapfotó illusztráció.