1458 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 10 beteg

 

Forrás: koronavirus.gov.hu

 


Újabb 48 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma.

Már 120-an pedig gyógyultan távoztak a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormányzati oldalon látható térkép alapján továbbra is Budapesten (703 ember) és Pest megyében (214) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (102), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (47) és Borsod-Abaúj-Zemplén (45). A legkevesebb fertőzött Heves megyében (9) van Magyarországon.

Jelenleg 15 333-an vannak hatósági házi karanténban.

A mintavételek száma 34 819.

Már bárkiben jelen lehet a vírus

A csoportos megbetegedések szakaszában közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A szakemberek különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

 Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Magyarországra

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten,

5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak

Pekingből és Sanghajból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

A címlapfotó illusztráció.