Nyitott autóból szenteli meg húsvétvasárnap az ételt Balatonlelle plébánosa

 

Több hazai felajánlás is érkezett húsvétra a családoknak. A Magyar Református Szeretetszolgálat több tízmillió forint értékben adományoz a rászorulóknak. Egy gasztroblogger és plébános is segíti a családokat ezekben a nehéz időkben – derült ki az M1 Híradójából.

Libor Mária gasztroblogger húsvéti felajánlást tett: szívesen ad kovászt azoknak, akinek szükségük van rá a hétvégi sütögetéshez.

Nyitott autóból szenteli majd meg húsvétvasárnap reggel három telepelülés húsvéti ételeit Balatonlelle plébánosa. A rendhagyó szertartás alkalmazkodik a kijárási korlátozás szabályaihoz, hiszen senkinek nem kell elhagynia az otthonát. Szűcs Imre atya reggel hatkor elmondja a szentelési imádságot a templomban, majd a szentelt vízzel autóba száll, és végigjárja Balatonlelle, Balatonboglár és Látrány utcáit.


A Magyar Református Szeretetszolgálat száz rászoruló családot egy-egy adomány bankkártyával is segít, amelyet havonta tízezer forinttal töltenek fel. Ezzel is kerülni tudják a személyes találkozást, amivel csökkenthetik a vírus terjedését.

Tízmillió forinttal támogattuk most első lépésben hat karitatív szervezetet, így a Református Szeretetszolgálatot is és ennek segítségével tudják az ország különböző pontjain eljuttatni a támogatásokat, illetve tudnak beszerezni támogatásokhoz különböző eszközöket, ételeket és sok minden mást, amire szükség van” – mondta Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Ennek a szolgálatába szegődik a Református Egyház Diakóniai Intézmények Egyesülete is, amely huszonötmillió forint értékben adományoz szájmaszkokat, gumikesztyűket és fertőtlenítőszereket.

A címlapfotó illusztráció.