Oktatóvideókkal segíti az érettségizőket a Magyarságkutató Intézet

 

Oktatóvideókkal segíti a végzősöket a Magyarságkutató Intézet a koronavírus-járvány idején, az Érettségi plusz című előadás-sorozat célja az iskolában megszerzett ismeretek összefoglalása és kiegészítése – írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A lap kiemelte, hogy a járvány okozta kényszerű helyzetben egyre népszerűbbek az online képzési felületek, sok intézmény állt át digitális tartalmak készítésére.

A Magyarságkutató Intézet is bekapcsolódott a digitális tanrendbe. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, hogy eredményeikkel, „a magyar történelem és múlt kiigazításával, helyes értelmezésével” előszeretettel célozzák meg a fiatalokat a modern kommunikációs csatornákon.


Az Érettségi plusz című sorozat történelemből, valamint magyar nyelv és irodalomból segíti a felkészülést. A videókat bárki megtekintheti a Magyarságkutató Intézet honlapján (mki.gov.hu), Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján.

Az előadók középiskolai, egyetemi tanárok, az egyes tudományterületek kiváló képviselői, akik személye garancia a minőségre – mondta Horváth-Lugossy Gábor a Magyar Nemzetnek.

A címlapfotó illusztráció.