×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fejleszti a Fertőszentmiklós és az osztrák határ közötti vasútvonalat a GYSEV

 

Modernizálja a Fertőszentmiklós és az osztrák határ közötti 10,2 kilométeres vasútvonalat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., a felújítás 2,7 milliárd forintba kerül – tájékoztatta a vasúttársaság hétfőn az MTI-t.

A fejlesztéssel a teljes 9-es számú vonalszakasz biztonságosabb lesz, emellett nő az utaskomfort.

A Fertőszentmiklós és az országhatár közötti nyíltvonali, egyvágányú, villamosított szakaszon április elején kezdődött a felújítás és várhatóan augusztus második feléig tart.

A munkálatok során új, rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkező vasbeton keresztaljakat és új síneket építenek a vasúti pályába, amelyek révén a pályasebesség az óránként száz kilométerre nő.

Emellett kilenc helyszínen átépítik a vasútvonalat keresztező vasúti útátjárókat és két átjáróban kiépítik, illetve átalakítják a biztosítóberendezéseket.

A Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen 55 centiméteres, akadálymentesen megközelíthető magasperont építenek, kiépítenek egy esőbeállót, a térvilágítást és vizuális utastájékoztató rendszert.

A megálló mellett az autóval érkezőket P+R parkoló várja, a kerékpárosok pedig fedett B+R kerékpártárolóban hagyhatják majd biciklijüket.

A munkálatok miatt április 9. és június 2. között nem közlekednek vonatok a szakaszon, az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

A Fertővidéki Helyiérdekű Vasút (FHÉV) Zrt. Fertőszentmiklós és az ausztriai Nezsider (Neusiedl am See) települések között biztosítja a vasúti közlekedést, a közszolgáltatási személyszállítást a teljes vonalon a GYSEV Zrt. végzi.

A GYSEV Zrt. 2015-ben jelentette be, hogy osztrák NSB GmbH gazdasági társaságtól megvásárolta az FHÉV magyarországi, 10,2 kilométeres szakaszát.

A címlapfotó illusztráció.