×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5 csatorna

 

A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, már az 1–4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5.

A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, már az 1–4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5, Alsós – Sulikalandok címmel. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlják a Mindenki Akadémiája című műsort. Továbbá április 3-án indul Netorika című ötrészes sorozat, melyben a tanároknak igyekeznek praktikus tanácsokat adni a digitális oktatásra vonatkozóan.

Április 3-án (pénteken) 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsor, ahol az 1. osztályosok az évszakokról tanulhatnak, a másodikosok pedig megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás alapjaival.

Felsős című műsort ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8.30-kor 6. osztályos természetismerettel kezdik a napot: a természetes vizek élővilágával fognak foglalkozni. Utána irodalom következik 7. osztályosoknak, Weöres Sándor: Himnusz a Naphoz című versével a főszerepben, majd történelemből a két világháború közötti Németországról és Hitler hatalomra jutásáról tanulhatnak a hetedikesek. Ezt követően a súlyról mint fizikai fogalomról tudhatnak meg nagyon sok érdekességet 7. évfolyamos diákok. A hatodikosok erkölcstanból a tulajdon fogalmával ismerkedhetnek meg részletesebben, a nyolcadikosok pedig a társadalom működéséről, és a társadalomban való együttélésről fognak tanulni.

11.30-tól nyelvtanulás jön, Szólalj meg! című sorozatban ezúttal az angol és az orosz nyelvvel foglalkoznak.

Az Érettségi műsor 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal, azon belül szónoklattannal kezdődik, megtudható, milyen egy jó szónok, és hogyan fejleszthető ez a képesség. Ezután matematika és térgeometria következik, ahol a hasábokról és hengerekről lesz szó. Informatikából a szövegszerkesztés szabályainak tanulása következik, földrajzból a globalizáció lesz terítéken, történelemből pedig a felvilágosodás eszmerendszere ismerhető meg.

A 20.25-kor kezdődő Netorika című műsor a távoktatás és az online kommunikáció területeire kalauzolja az érdeklődőket. Hoványi Márton retorikatréner többek között abban segít a nézőknek, hogyan érdemes felvenni egy otthoni oktatási videót, hogyan bánjunk a hangerővel, de tippeket ad arra is, milyen praktikus eszközöket használjunk a felvétel során.

A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, a pénteki műsorban Nagy Balázs geográfus, klímakutató a klímaváltozás hatásairól, a jégtakarók olvadásáról számol be. Ha valaki nem szeretne ilyen sokáig fent lenni, de érdekli a téma, szombat reggel 7.30-tól megnézheti az adás ismétlését.

A címlapfotó illusztráció.