×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így lesz biztonságosabb a távmunka az Europol szerint

 

Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságához – tették közzé szerdán a police.hu oldalon.

(Fotó: police.hu)

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében sok cég döntött úgy, hogy munkavállalóit home office munkarendre kéri fel – írták. Míg egyes munkáltatók esetében eddig is volt gyakorlata a távmunkának, sok egyik pillanatról a másikra kényszerült arra, hogy megteremtse az otthoni munkavégzés feltételeit.

A megfelelő informatikai körülmények kialakításán túl azonban nagy hangsúlyt kell fektetni az elektronikus információbiztonságra is – hívták fel a figyelmet.

Az Europol összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos távmunkáról. Azt ajánlják egyebek között, hogy a cégek hozzanak létre vállalati irányelveket és eljárásrendet. Tartsák naprakészen az operációs rendszert és az alkalmazásokat.

Tegyék biztonságossá a távmunkához használt eszközöket és a távoli hozzáférést, valamint a vállalati kommunikációt. Tájékoztassák az alkalmazottakat a távmunkából adódó veszélyekről és ellenőrizzék rendszeresen a beosztottakat – sorolták.