×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Emmi: Pontos terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés

 

Az Egészségügyi Világszervezettől január 24-én érkezett az első jelzés arról, hogy Európában is megjelent az új koronavírus. Másnap, január 25-én az EMMI összes érintett háttérintézményének képviselői összeültek és kidolgozták az eljárásrendet az egészségügyi intézmények számára – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel.

Az EMMI és a háttérintézményei folyamatos egyeztetései során elkészültek azok a tervek is, amelyek 2-3 hétre előre előkészítették a kormány döntéseit, és a munka ebben a szellemben folyik jelenleg is.

Sok vélemény érkezett ehhez a munkához, sajnos a MOK azonban már csak akkor jelentkezett a javaslatcsomagjával – akkor is a médián keresztül –, amikor az abban szereplők már vagy intézkedés formájában megjelentek, vagy szerepeltek a kormány döntéseit előkészítő anyagokban – írták.

A kormány határozott fellépésének jelentős szerepe van abban, hogy Magyarországon a járvány bármilyen európai összevetésben két-három héttel később jelent meg, és lényegesen kevesebb fertőzést okozott, mint a nyugat-európai országokban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és háttérintézményei továbbra is minden nap egyeztetnek, és folyamatosan 2-3 hétre előre előkészítik a kormány szükséges döntéseit – tették hozzá.

A WHO első bejelentése óta mindig időben léptünk, ennek köszönhető, hogy az európai országokkal is összehasonlítva nálunk jóval laposabb a fertőzés görbéje. Továbbra is 2-3 héttel az események előtt járunk és a magyar egészségügyi rendszer felkészítését végezzük a tömeges megbetegedések időszakára.