Kovács Zoltán: Mindannyiunk érdeke, hogy betartsuk az előírásokat

 

Mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy betartsuk azokat az előírásokat – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóbejegyzésben.

Minden a múltban meghozott, ma érvényes, és a jövőben bevezetendő intézkedésünknek az a célja, hogy a vírus terjedésének intenzitását, a vírus terjedését gátolni, lassítani tudjuk, valamint az egészségügyi ellátórendszerünk, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására” – hangsúlyozta Kovács Zoltán a videóban.


Hozzátette: az operatív törzs szombat reggel is ülésezett. Folyamatosan figyelik a kialakult helyzetet, intézkednek arról, ha újabb bevezetendő és szükséges elemeire van szüksége a védekezésnek.

Kiemelte: mindez nem elegendő, ha nem kapnak segítséget a magyar állampolgároktól, hiszen a szabályok betartása az nem elsősorban az operatív törzs érdeke, nem is a kormány döntésének kérdése, hanem minden magyar ember érdeke.

Mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy betartsuk azokat az előírásokat, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk” – fogalmazott Kovács Zoltán.

A címlapfotó illusztráció.