Ferenc pápa Urbi et Orbi áldását is élőben közvetíti a közmédia

 

Ferenc pápa vasárnap szólította fel a világ keresztényeit – felekezettől függetlenül – a Miatyánk-imádság közös elmondására a koronavírus-fertőzés következtében kialakult helyzetben.

Ferenc pápa köszönetet mondott minden kereszténynek és minden jóakaratú embernek, aki ebben a helyzetben egységben imádkozik, attól függetlenül, milyen vallási hovatartozású. Azt is kiemelte, hogy „a vírus világméretű terjedésére az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni”.

A pápa által vezetett közös könyörgést élőben közvetítette a Vatikánból az M1, a Duna Televízió és a Kossuth Rádió. Az imát követően az M1-en és a Duna Televízión Rab Ferenc beszélgetett Török Csaba atyával, a Kossuth Rádió pedig telefonon kapcsolta Erdő Péter bíborost.

Ugyancsak élőben követhetik március 27-én, pénteken este hat órától a Duna Televízió nézői és a Kossuth Rádió hallgatói Ferenc pápa imáját, melyet a Szent Péter-bazilika bejárata előtt mond majd el, és amelynek végén a pápa Róma városának és az egész világnak szóló Urbi et Orbi áldását adja.

Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy a lezárt Szent Péter tér péntek este teljesen üres lesz, de imájához lélekben mindenki csatlakozhat.

A közmédia fontosnak tartja, hogy minél többekhez eljussanak a pápa szavai, így a Duna Televízión és a Kossuth Rádióban élőben lesz látható és hallható az egyházfő imája és áldása, a Duna World pedig megismétli azt 19.00 órától, illetve éjfélkor, 0.00-s kezdettel.