Böjtöljünk azzal, hogy otthon maradunk!

 

Ne legyenek restek a jóra, ne legyenek könnyelműek, ebben az időszakban másképp böjtöljünk, böjtöljünk azzal, hogy otthon maradunk – így fordul híveihez Orosz István, a Máriapócs Nemzeti Kegyhely parókus-kegyhelyigazgatója.

A vírushelyzet új kihívások elé állította az egyházakat is.

Orosz István, a Máriapócs Nemzeti Kegyhely parókus-kegyhelyigazgatója az M1 Ma délután című műsorában elmondta, régi vágya, hogy megszervezzék az állandó online közvetítés a máriapócsi templomból. Hozzátette, az üres templom képének a jelenléte az emberek életében kapcsolatot hoz létre Istennel.


A Máriapócs Nemzeti Kegyhely YouTube csatornáján nemcsak a misék követhetők online, hanem minden olyan tevékenység is, ami a templomban zajlik.

Arra is felhívta a figyelmet, fontos, hogy ne a szentmisék liturgiáját hétköznapiasítsuk az online közvetítések által, hanem az otthonunkat készítsük fel a liturgia dicsőségére.

Orosz István arra kér mindenkit, ne legyenek restek a jóra, ne legyenek könnyelműek, ebben az időszakban másképp böjtöljünk, böjtöljünk azzal, hogy otthon maradunk, és nem látogatjuk családtagjainkat, hogy ezáltal is megvédjük őket.

Nincs mise és istentisztelet

Egyelőre országszerte nincs mise és istentisztelet. A hívőket ezért online élő szentmise-közvetítésekkel igyekeznek kiszolgálni. A görögkatolikus metropólia több templomából is az internet segítségével lehet figyelemmel kísérni a szent liturgiákat.

A Máriapócs Nemzeti Kegyhelyről napontaélő szentmise-közvetítést láthatnak a hívők, a legnagyobb közösségi és videómegosztó portálon keresztül lehet bekapcsolódni a közös imádságokba, szertartásokba.

A címlapfotó illusztráció.