226-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt egy brit beteg

 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő. Közülük tíz iráni, két brit, egy kazah, egy vietnami és 212 magyar állampolgár.

A csoportos megbetegedések szakaszában közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezésben, a közeljövőben újabb orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra – írta kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium, miután Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Ferihegyen a közel hetventonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést tartalmazó újabb szállítmányt.

A címlapfotó illusztráció.