Több mint 120 millió forintos támogatást biztosít műsorkészítésre az NMHH

 

Mintegy 125 millió forintból készíthet hír-, közéleti és magazinműsorokat huszonhat helyi és körzeti televízió – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat negyedik fordulójában hirdetett nyerteseket.

A döntés szerint a bükkábrányi Eleven Televízió, a Pomáz TV, a szegedi TiszapART televízió, a mohácsi Csele TV, a Csongrád Tv, a Szentes Televízió, a Putnok Városi Televízió, a Sárvári Televízió és a sárvári Trió-TV-Dunántúl közéleti magazinokat, a Győr+ Televízió, a Kalocsa Városi Televízió, a Keszthelyi Televízió, a Somogy TV, a TV Szentendre, a Fehérvár Televízió, a Tatai Televízió és a balassagyarmati Ipoly Televízió hírműsorokat készíthet.

A Miskolc Televízió, a Kecskeméti Televízió, a Nyíregyházi Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a Veszprém TV, a Makói Városi Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a szekszárdi Tolnatáj Televízió és a fővárosi Hegyvidék Televízió pedig kulturális magazinműsorok készítésére fordíthatja az elnyert összeget – írták.

A közleményben tájékoztatnak arról is, hogy a testület elfogadta és honlapján csütörtökön közzétette a Székesfehérvár 99,2 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra.