Elővigyázatosságból kórházba szállították az MTVA egyik lázas munkatársát

 

Cikkünk frissült.

Elővigyázatosságból kórházba szállították az MTVA egyik munkatársát. A cég hivatalos tájékoztatása szerint a 2200 dolgozó védelmének érdekében minden olyan esetben, amikor bárkinél lázas tüneteket tapasztalnak, az érintett személyt orvosi tanácsra megfigyelésre küldik.


„A mai nap folyamán az egyik kollégánk lázasan érkezett be dolgozni, az üzemorvos döntött úgy, hogy elővigyázatosságból értesíti az egészségügyi hatóságokat, az ő kollégáik a mi kollégánkat elvitték további kivizsgálásra, ennek eredményéről természetesen tájékoztatást adunk” – fogalmazott Fürst-Borsos Ádám, az MTVA pr és kommunikációs vezetője.

Estére kiderült, hogy negatív lett az MTVA munkatársának vírustesztje.

Közben megjelent egy álhír a történtekről. A Magyar Hang ugyanis azt írta, hogy további tizenkét MTVA-s dolgozót is megfigyelnek a járványügyi szakemberek. A közmédia erre reagálva közölte: hazugságot terjeszt az üggyel kapcsolatban a Magyar Hang. Más MTVA-s kollégát nem figyelnek meg járványügyi szakemberek, a rémhírkeltést visszautasítja az MTVA.

A közmédia kedd esti közleményében jelezte: dezinformálás, rémhírterjesztés és pánikkeltés miatt megteszi a megfelelő jogi lépéseket.